Mosselen met pasta en snoeptomaatjes.

nutriscore
Mosselen met pasta en snoeptomaatjes
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

698 kcal

Vetten

10.3 g

Verzadigde vetzuren

2.1 g

Koolhydraten

102 g

Suikers

8.3 g

Vezels

8.2 g

Eiwitten

35.3 g

Zout

2.1 g

Bereidingswijze

  1. Snipper het knoflook fijn en snij de tomaatjes in 2.

  2. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de mosselgroenten en het knoflook 2 min. Blus met de witte wijn en laat 3 min koken.

  3. Kook intussen de linguine klaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  4. Voeg de mosselen toe en kruid met zwarte peper. Laat afgedekt ± 5 min. koken. Schud tussendoor even op. Voeg 2 min. voor het einde de tomaten toe.

  5. Verdeel de pasta over de borden en roer er de mosselen met de groentjes onder.

Tip
Presentatie

Haal 2/3 van de mosselen voor het serveren al uit de schelp. Werk de borden af door enkele mosselen met schelp boven op de pasta te leggen.