Energie
698 kcal
Vetten
10.3 g
Verzadigde vetzuren
2.1 g
Koolhydraten
102 g
Suikers
8.3 g
Vezels
8.2 g
Eiwitten
35.3 g
Zout
Snipper het knoflook fijn en snij de tomaatjes in 2.
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de mosselgroenten en het knoflook 2 min. Blus met de witte wijn en laat 3 min koken.
Kook intussen de linguine klaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
Voeg de mosselen toe en kruid met zwarte peper. Laat afgedekt ± 5 min. koken. Schud tussendoor even op. Voeg 2 min. voor het einde de tomaten toe.
Verdeel de pasta over de borden en roer er de mosselen met de groentjes onder.
Haal 2/3 van de mosselen voor het serveren al uit de schelp. Werk de borden af door enkele mosselen met schelp boven op de pasta te leggen.