Pancakes met mascarpone en krieken.

nutriscore
Pancakes met mascarpone en krieken
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

223 kcal

Vetten

11.5 g

Verzadigde vetzuren

7.8 g

Koolhydraten

24.7 g

Suikers

10.6 g

Vezels

0.8 g

Eiwitten

4.7 g

Zout

0.2 g

Bereidingswijze

  1. Was de limoen en rasp de schil (niet het wit).

  2. Laat de krieken uitlekken en hou het sap bij.

  3. Meng het puddingpoeder met 6 kl koud water (voor 10 personen) en voeg toe aan het kriekensap. Breng tot tegen het kookpunt en roer tot de siroop ingedikt is. Voeg de krieken toe.

  4. Maak de pancakes zoals aangegeven op de verpakking.

  5. Besmeer een pancake met wat mascarpone en leg er een pancake op. Herhaal tot alle pancakes op zijn en eindig met een laag mascarpone. Werk af met wat krieken en limoenzeste.

Tip
Heb je minder dan 10 pancakes nodig?

Hou er dan enkele apart. Je kan ze 3 dagen in een doosje bewaren in de koelkast. Even opwarmen en klaar! Lekker als ontbijt, tussendoortje of dessert.