Paprikasoep
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

113 kcal

Vetten

5.9 g

Verzadigde vetzuren

1.2 g

Koolhydraten

10.2 g

Suikers

7.8 g

Vezels

3.8 g

Eiwitten

2.9 g

Zout

2.1 g

Bereidingswijze

  1. Snij de paprika’s in de lengte in 2, verwijder de zaadjes en witte zaadlijsten. Snij de rest in stukken.

  2. Schil de courgette en snij in stukken. Snij de ui in stukken.

  3. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de courgette en paprika toe en stoof 2 min. Kruid met peper.

  4. Overgiet met 1,2 L water (voor 4 personen) en voeg de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook. Dek af en laat 15 min. zachtjes sudderen. Mix fijn. Kruid naar smaak met peper.