Pasta in de oven met gehakt en pompoen.

nutriscore
Pasta in de oven met gehakt en pompoen
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

801 kcal

Vetten

29 g

Verzadigde vetzuren

10.8 g

Koolhydraten

79.6 g

Suikers

2.9 g

Vezels

7.5 g

Eiwitten

51.9 g

Zout

4.2 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Doe de pompoen- en groentebouillonblokjes in een kookpot en overgiet met 250 ml water per persoon. Kook 10 min. en mix tot een gladde saus.

  3. Giet een laagje saus in een ronde cakevorm en zet er de pastabuisjes rechtop in (hou wat plaats vrij tussen de buisjes).

  4. Bak het gehakt 5 min. los in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Roer er de bevroren spinazie onder en laat ontdooien. Kruid met peper en zout. Giet over en tussen de pastabuisjes.

  5. Verdeel de rest van de pompoensaus over de cakevorm en bestrooi met de emmentaler. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.