Pasta met geroosterde groenten en mozzarella.

nutriscore
Pasta met geroosterde groenten en mozzarella
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

720 kcal

Vetten

28.5 g

Verzadigde vetzuren

10.9 g

Koolhydraten

79.2 g

Suikers

8.1 g

Vezels

8.2 g

Eiwitten

32.8 g

Zout

1.3 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Verdeel intussen de broccoli in roosjes, schil de steel en snij in blokjes. Snij de ongeschilde courgette in de lengte in 2, snij daarna in halvemaantjes van ± 1,5 cm.

  3. Snij de paprika’s in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en witte zaadlijsten. Snij in grove stukken.

  4. Leg alle groenten op een bakplaat. Meng er de olijfolie en de balsamicoazijn onder en kruid met zwarte peper en zout. Rooster 25 min. in de oven, roer halverwege om.

  5. Kook intussen de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd zie verpakking). Giet af.

  6. Laat de mozzarella uitlekken en snij in stukken.

  7. Meng de groenten en de mozzarella onder de pasta. Bestrooi met de pijnboompitten.