Pizza met pompoen en geitenkaas
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

524 kcal

Vetten

21.2 g

Verzadigde vetzuren

6 g

Koolhydraten

62.9 g

Suikers

5.4 g

Vezels

4 g

Eiwitten

18.4 g

Zout

3.6 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Schil de butternut, verwijder de zaadjes en snij in dunne plakjes.

  3. Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Leg de pompoenplakjes er in één laag op.

  4. Snij de sjalot in fijne ringen.

  5. Verkruimel de geitenkaas over de pompoen en verdeel er de sjalotringen over. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Plaats 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven tot de pompoen zacht is en het deeg goudbruin.

  6. Haal de pizza uit de oven, garneer met rucola en bestrooi met gehakte hazelnoten.

Tip
Een extra smaakaccent?

Besprenkel de pizza voor het serveren met een beetje balsamicoazijn of honing.