Energie
594 kcal
Vetten
45.7 g
Verzadigde vetzuren
19.7 g
Koolhydraten
27.3 g
Suikers
5.3 g
Vezels
4.4 g
Eiwitten
16.2 g
Zout
2.1 g
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snij de prei in dunne ringen. Rits de tijmblaadjes van de takjes.
Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit in een bakvorm. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem van het deeg.
Verhit de helft van de olijfolie in een pan en bak de preiringen ± 5 min. Voeg de tijm toe en laat nog 1 min. meebakken. Kruid met peper en zout.
Verdeel de prei over de quichebodem. Verkruimel er de helft van de feta over.
Klop in een kom de eieren los, voeg de room toe en kruid met peper en zout. Giet gelijkmatig uit over de prei en feta.
Bak de quiche ± 25 min. in de voorverwarmde oven.
Hak intussen de hazelnoten grof en pers de citroen.
Meng het citroensap met de rest van de olijfolie en kruid met peper en zout.
Werk de quiche na het bakken af met stukjes feta en de hazelnoten. Serveer er de veldsla met de vinaigrette bij.