Preisoep
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

103 kcal

Vetten

6.2 g

Verzadigde vetzuren

1.3 g

Koolhydraten

7.8 g

Suikers

3.1 g

Vezels

3.8 g

Eiwitten

2.2 g

Zout

2.1 g

Bereidingswijze

  1. Snij de prei in de lengte in 2, spoel goed onder koud water en snij in stukken.

  2. Snij de ui in grove stukken. Schil de aardappel en snij in stukken.

  3. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de prei en de aardappelstukjes toe en stoof nog 3 min. Kruid met peper.

  4. Voeg de bouillonblokjes toe en overgiet met 1,2 L warm water (voor 4 personen). Breng aan de kook. Dek af en laat 20 min. koken. Mix fijn.