Energie
982 kcal
Vetten
67.4 g
Verzadigde vetzuren
17.1 g
Koolhydraten
54.2 g
Suikers
15.1 g
Vezels
10.3 g
Eiwitten
34.4 g
Zout
3.4 g
Schil de zoete aardappelen en de pastinaak. Snij in stukken.
Hak de walnootpitten grof.
Snipper het bieslook fijn.
Kook de zoete aardappelen en de pastinaak 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.
Meng intussen de zure room met het bieslook en kruid met zwarte peper.
Smelt de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de zalmburgers 2 à 3 min. aan elke kant.
Stamp de zoete aardappelen en de pastinaak fijn. Meng er de helft van de zure room en de veldsla onder. Kruid met zwarte peper en zout.
Verdeel de zalm over de borden en schep er een toefje zure room op. Bestrooi de puree met de gehakte walnootpitten.