Quinoa salade met pompelmoes en kip.

nutriscore
Quinoa salade met pompelmoes en kip
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

467 kcal

Vetten

17.1 g

Verzadigde vetzuren

3.1 g

Koolhydraten

30.8 g

Suikers

8.2 g

Vezels

7.9 g

Eiwitten

43.4 g

Zout

0.8 g

Bereidingswijze

  1. Breng water aan de kook en gaar de quinoa (kooktijd zie verpakking). Giet af.

  2. Verhit 2/3 van de olijfolie in een braadpan en bak de kip 3 à 4 min aan elke kant. Kruid met peper en zout. Snij in reepjes.

  3. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de rest in fijne reepjes. Snij de waterkers grof.

  4. Schil de pompelmoes tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes.

  5. Verdeel de quinoa over de borden en meng er het witloof, de waterkers en de pompelmoes onder. Schik er de stukjes kip op en besprenkel met de vinaigrette.