Snij het witloof in de lengte in 2, verwijder de kern en snipper fijn.
Snij de ongeschilde peer in de lengte in 4, verwijder het klokhuis en snij in
dunne plakjes.
Besprenkel de peer en het witloof met het citroensap.
Snij de passievrucht in 2 en lepel er het vruchtvlees uit. Duw door een
fijne zeef en vang het sap op.
Bereiding (15 min.)
Doe de rucola, het witloof en de peer in een serveerschaal.
Meng de zure room, het passievruchtensap, peper en zout onder de salade.
Kruid het vlees met peper en zout. Verhit de olijfolie in een braadpan en
bak goudbruin aan elke kant. Bak verder naar smaak. Haal uit de pan en laat
5 min. rusten onder aluminiumfolie.
Bak de frietjes in de friteuse op 180 °C (baktijd: zie verpakking).
Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met zout.
Giet 1,5 dl water (per 4 personen) in de pan van het vlees en schraap de braadresten los
met een houten lepel. Laat 2 min. inkoken.