Energie
359 kcal
Vetten
18.5 g
Verzadigde vetzuren
3.9 g
Koolhydraten
30.9 g
Suikers
6.9 g
Vezels
5.5 g
Eiwitten
14.3 g
Zout
0.7 g
Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Kook 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
Kook de eieren 8 min. Laat lichtjes afkoelen, pel ze en snij in de lengte in 4.
Snij de sla in repen, de radijzen in plakjes, de ongeschilde komkommer in de lengte in 4 en in daarna dunne stukjes. Doe in een serveerschaal.
Verhit de olijfolie in een pan en bak de krieltjes 4 à 5 min. goudbruin. Kruid met zout.
Verdeel de krieltjes en de eieren over de salade, leg er in het midden de asperges op en besprenkel met de vinaigrette. Kruid met zwarte peper.