Spaghetti carbonara.

nutriscore
Spaghetti carbonara
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

739 kcal

Vetten

30.9 g

Verzadigde vetzuren

14 g

Koolhydraten

72.5 g

Suikers

2.4 g

Vezels

3.4 g

Eiwitten

41.4 g

Zout

2.6 g

Bereidingswijze

  1. Kook de spaghetti gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  2. Bak intussen het spek 5 à 8 min. goudbruin en krokant in een braadpan zonder vetstof. Meng er de pasta onder en neem van het vuur.

  3. Doe 2 eieren en 4 eiwitten in een kom (voor 4 personen) en bewaar 1 eigeel per persoon voor de afwerking. Roer los met een vork en meng er de room en 2/3 van de parmezaan onder. Meng onder de spaghetti.

  4. Verdeel over de borden en bestrooi met de rest van de parmezaan. Kruid met zwarte peper en schik een eidooier in het midden van elk bord.