Spaghetti met paprika-ricotta saus.

nutriscore
Spaghetti met paprika-ricotta saus
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

648 kcal

Vetten

15.3 g

Verzadigde vetzuren

5.5 g

Koolhydraten

99.7 g

Suikers

14.2 g

Vezels

6.6 g

Eiwitten

24.7 g

Zout

1.2 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Snij de paprika’s in de lengte in 2, verwijder de zaadjes en witte zaadlijsten en snij in stukken. Snij het bovenste van de bollen knoflook en verdeel samen met de paprika’s over een ovenschaal. Verdeel er de olijfolie over en kruid met peper en zout. Plaats 25 min. in de oven.

  3. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  4. Knijp het knoflook uit de bollen en doe samen met de stukken paprika, de ricotta en de blaadjes basilicum in een blender. Kruid met, de Italiaanse kruiden, peper en zout. Mix tot een gladde saus.

  5. Meng de saus onder de spaghetti.