Spirelli met knolselder en champignons.

nutriscore
Spirelli met knolselder en champignons
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

574 kcal

Vetten

20 g

Verzadigde vetzuren

9 g

Koolhydraten

76.3 g

Suikers

2.1 g

Vezels

8 g

Eiwitten

18.4 g

Zout

1.2 g

Bereidingswijze

  1. Schil de knolselder en snij in blokjes van ± 1 cm. Breng een kookpot met lichtgezouten water aan de kook en kook de knolselderblokjes 5 min. Giet af en laat goed uitlekken.

  2. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  3. Snij intussen de champignons in 4. Verhit de olijfolie in een pan met hoge rand en bak de champignons 5 min. op een hoog vuur. Voeg de knolselder toe en laat nog 5 min. verder bakken op een matig vuur. Kruid met peper en zout.

  4. Snipper de peterselie fijn. Voeg de helft toe aan de groenten en overgiet met de room. Laat 2 min. doorwarmen.

  5. Giet de pasta af en meng onder de groenten. Voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe voor een iets smeuïgere saus.

  6. Verdeel over de borden en werk af met zwarte peper en de rest van de peterselie.