Stoofpotje met groene linzen, pastinaak en Poolse worst.

nutriscore
Stoofpotje met groene linzen, pastinaak en Poolse worst
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

556 kcal

Vetten

19 g

Verzadigde vetzuren

5.4 g

Koolhydraten

62.3 g

Suikers

11.8 g

Vezels

14 g

Eiwitten

27 g

Zout

2.6 g

Bereidingswijze

  1. Schil de pastinaak en snij in stukken van ± 2 cm.

  2. Kook de linzen 20 min. in lichtgezouten water. Voeg na 10 min. de stukjes pastinaak toe.

  3. Snij intussen de ui in ringen, verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en stoof de ui ± 5 min. Voeg de krieltjes toe en laat nog 5 min. meestoven.

  4. Giet de linzen en de pastinaak af en voeg ze samen met de tomatenstukjes toe aan de ui en krieltjes. Kruid met peper en zout en laat verder sudderen.

  5. Verhit de rest van de olijfolie in een pan, snij de worsten in schuine stukken en bak ± 3 min. aan elke kant.

  6. Voeg de worst toe aan de stoofpot en laat nog even mee sudderen. Snipper intussen de peterselie fijn. Verdeel de stoofpot over de borden en werk af met de peterselie.