Tagliatelle met zalm en groene aspergepunten.

nutriscore
Tagliatelle met zalm en groene aspergepunten
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

939 kcal

Vetten

44 g

Verzadigde vetzuren

12.9 g

Koolhydraten

78.3 g

Suikers

6.1 g

Vezels

5.8 g

Eiwitten

54.9 g

Zout

1.2 g

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta beetgaar in een kookpot met lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  2. Rooster intussen de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal uit de pan.

  3. Snij de tomaatjes in 2 en de aspergetips in 3. Verhit de helft van de olijfolie in dezelfde pan en bak de aspergepunten 2 min. Voeg de tomaatjes toe en bak nog 2 min. verder. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan.

  4. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en bak de zalm mooi goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout en laat nog 3 min. doorbakken. Haal uit de pan en hou warm.

  5. Doe het kerriepoeder in de pan, overgiet met de room en laat 2 min. inkoken. Voeg de groentjes weer toe.

  6. Giet de pasta af en voeg toe aan de saus. Verdeel over de borden, leg er de zalmfilet bovenop en werk af met de amandelschilfers en een draai van de pepermolen.