Energie
629 kcal
Vetten
43.7 g
Verzadigde vetzuren
21.3 g
Koolhydraten
38.6 g
Suikers
9 g
Vezels
7.4 g
Eiwitten
16.6 g
Zout
1.3 g
Snipper de sjalot, de dille en de lente-uitjes fijn.
Spoel de bonen onder koud water en laat uitlekken.
Rasp de schil van een halve citroen (niet het wit) en pers de andere helft.
Snij de champignons in stukjes.
Verhit 2 el olijfolie (per 4 personen) in een pan. Toast de sneetjes brood aan beide kanten goudbruin. Haal uit de pan.
Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan en bak de champignons 4 à 5 min.
Voeg de sjalot en wat zout toe en laat karamelliseren.
Meng de bonen en de balsamicoazijn onder de champignons en laat de azijn volledig verdampen.
Voeg de citroenzeste, het sap, de lente-uitjes, de dille (hou wat opzij voor de afwerking), peper en zout toe.
Besmeer de toast met de mascarpone en de champignonmengeling. Werk af met peper, zout, de rest van de dille en enkele druppels olijfolie.