Tomatensoep met balletjes
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

290 kcal

Vetten

19.4 g

Verzadigde vetzuren

2.8 g

Koolhydraten

11.6 g

Suikers

6.6 g

Vezels

2.5 g

Eiwitten

16 g

Zout

3.6 g

Bereidingswijze

  1. Snij de ui en het preiwit in stukken.

  2. Smelt de boter in een kookpot en stoof de ui en de prei 2 min. Voeg de tomatenpuree toe en laat nog 1 min. mee stoven. Kruid met zwarte peper.

  3. Voeg de tomatenstukjes en de bouillonblokjes toe en overgiet met 1 L water (voor 4 personen). Breng aan de kook en laat 15 min. sudderen. Mix fijn, voeg de balletjes toe en laat nog 3 min. goed opwarmen.

Tip
Balletjes met 'n twist?

Maak eens spiesjes met gebakken soepballetjes, mozzarella en basilicumblaadjes.

Tip
Graag veggie?

Maak courgetteballetjes met een meloenlepeltje en stoof ze 2 à 3 min. Kruid met zwarte peper, zout en Italiaanse kruiden.

Tip
Niks verspillen?

Gebruik het groen van de prei in een groene soep.