Voorbereiding (12 u. weken, kan de dag voordien + 10 min. )
Laat de kikkererwten 12 u. weken in een ruime kom water. Giet af.
Snipper de ui, het look en de koriander fijn.
Snij de tofoe in blokjes en dep droog met keukenpapier. Kruid de bloem
met het paprikapoeder, peper en zout. Wentel er de tofoe door.
Bereiding (50 min. )
Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het look 1 min.
Roer er de kikkererwten onder en overgiet met de tomatenstukjes.
Voeg 2 dl water (per 4 personen) en de kokosmelk toe en kruid met de gember en het
kerriepoeder. Laat 45 min. sudderen op een zacht vuur.
Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie
verpakking). Giet af.
Verhit de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de tofoe goudbruin
aan alle kanten.
Verdeel de groenten en de rijst over de borden en bestrooi met de
gebakken tofoe. Werk af met de koriander