Energie
928 kcal
Vetten
50.3 g
Verzadigde vetzuren
16.6 g
Koolhydraten
66.4 g
Suikers
7.6 g
Vezels
9.5 g
Eiwitten
48.1 g
Zout
3.1 g
Dep de vis droog en wentel door de bloem.
Schil de pastinaak en rasp fijn. Meng onder de salade.
Smelt de boter in een braadpan en bak de tongen 2 à 3 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout.
Bak intussen de frietjes goudbruin in een friteuse op 175 °C (baktijd: zie verpakking).
Roer het maïszetmeel los in de room en breng aan de kook tot je een lichtgebonden saus hebt. Meng er de mosterd onder en kruid met peper en zout.
Verdeel de tong over de borden, lepel er de saus over en werk af met de garnalen. Serveer met de frietjes en het slaatje.