Traybake met gekleurde wortelen en grillkaas.

nutriscore
Traybake met gekleurde wortelen en grillkaas
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

526 kcal

Vetten

33.8 g

Verzadigde vetzuren

15.3 g

Koolhydraten

33.9 g

Suikers

11.3 g

Vezels

7.5 g

Eiwitten

17.6 g

Zout

3.1 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Schil de wortelen en snij ze in de lengte in 4 en daarna in schuine stukken van ± 4 cm. Verdeel de wortelen over de bakplaat en meng ze met 2/3 van de olijfolie. Kruid met peper en zout. Plaats gedurende 15 min. in de oven.

  3. Snij intussen de paprika’s in de lengte in 2. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snij in hapklare stukken. Snij de rode uien in 8 partjes.

  4. Snij de grillkaas in plakjes van een halve centimeter dik.

  5. Haal de bakplaat uit de oven, meng er de paprika en de aardappelen samen met de rest van de olijfolie onder. Leg er de plakjes grillkaas bovenop. Plaats nog eens 20 min. in de oven.

  6. Haal uit de oven en werk af met de pesto.