Traybake met kip en sinaasappel.

nutriscore
Traybake met kip en sinaasappel
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

375 kcal

Vetten

15.6 g

Verzadigde vetzuren

3.5 g

Koolhydraten

15.6 g

Suikers

13.5 g

Vezels

4.3 g

Eiwitten

40.8 g

Zout

4.4 g

Bereidingswijze

  1. Meng de kippenblokjes met de helft van de olijfolie, het paprikapoeder, peper en zout.

  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Was de butternutpompoen en snij hem in de lengte in 2. Verwijder de pitten en snij in plakken van max. 1 cm dik. Snij ook de sinaasappelen in plakken van ± 1 cm dik.

  4. Verdeel de pompoen over de bakplaat. Besprenkel met de rest van de olijfolie, kruid met peper en zout en meng goed. Spreid de stukken pompoen over de bakplaat, verdeel er de sinaasappelschijfjes en de kip over. Plaats 30 min. in de oven.

  5. Pluk intussen de peterselie. Snij de granaatappel in 2 en haal er de pitjes uit.

  6. Haal de schotel uit de oven en werk af met de granaatappelpitten en de peterselie.

Tip
Lekker weetje

Wist je dat de schil van de butternutpompoen eetbaar is? Da’s weer tijd gespaard in de keuken!