Vegetarische pasta met butternut en rode ui.

nutriscore
Vegetarische pasta met butternut en rode ui
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

825 kcal

Vetten

39.1 g

Verzadigde vetzuren

16 g

Koolhydraten

81.7 g

Suikers

7 g

Vezels

6.7 g

Eiwitten

33.7 g

Zout

2.1 g

Bereidingswijze

  1. Snij de butternutpompoen in 2. Verwijder de pitten en draden. Schil en snij in blokjes van max. 2 cm.

  2. Snipper de uien fijn.

  3. Verhit de olijfolie in een pan. Bak de uien en de pompoenblokjes ± 10 min.

  4. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  5. Voeg de vegetarische stukjes toe aan de pompoenblokjes en bak nog 4 à 5 min. Kruid met peper en zout en overgiet met de room. Laat goed doorwarmen.

  6. Serveer de pasta in diepe borden, werk af met de pompoensaus en plukjes platte peterselie.