Energie
461 kcal
Vetten
23.7 g
Verzadigde vetzuren
8.7 g
Koolhydraten
29.1 g
Suikers
1.4 g
Vezels
5.8 g
Eiwitten
29.8 g
Zout
7.2 g
Snipper de ui fijn. Snij de stengels selder in blokjes van 1 cm.
Smelt de boter en bak de ui 1 min. Voeg het spek, de prei, de selder en het hammetje toe. Kruid met peper en zout en laat nog 2 à 3 min. bakken.
Overgiet met het water en voeg de kippenbouillon toe. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur.
Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de aardappelpartjes zoals aangegeven op de verpakking.
Giet de kikkererwten af en spoel ze onder koud water. Voeg toe aan de soep en laat nog even opwarmen.
Haal het hammetje uit de soep en snij in stukken. Verdeel over diepe borden samen met de aardappelpartjes. Overgiet met de soep.