Witloofballetjes met dip.

nutriscore
Witloofballetjes met dip
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

562 kcal

Vetten

32 g

Verzadigde vetzuren

6.3 g

Koolhydraten

50.6 g

Suikers

3.9 g

Vezels

4 g

Eiwitten

15.9 g

Zout

2.2 g

Bereidingswijze

  1. Snij het witloof in de lengte in 2 en verwijder de harde kern. Snipper heel fijn.

  2. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof het witloof gaar. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen in een vergiet en duw er het vocht uit met een lepel.

  3. Meng samen met de kaas onder de puree en rol hapklare balletjes.

  4. Rol de balletjes door de bloem, de losgeklopte eieren en het paneermeel. Laat 30 min. opstijven in de diepvriezer voor het bakken.

  5. Bak de balletjes 5 min. in de friteuse op 175 °C. Serveer met de aioli als dipje.

Tip
Ook lekker met ...

verse looksaus.