Wortelsoep met geroosterde kikkererwten.

nutriscore
Wortelsoep met geroosterde kikkererwten
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

181 kcal

Vetten

7.1 g

Verzadigde vetzuren

1.1 g

Koolhydraten

19 g

Suikers

8 g

Vezels

8.3 g

Eiwitten

6.1 g

Zout

1.7 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Snij de wortelen, de ui en het knoflook grof en overgiet met 1 L water (voor 4 personen). Verkruimel er de bouillon bij en laat 15 min. koken.

  3. Giet ondertussen de kikkererwten af en spoel onder koud water. Dep droog, roer er de olijfolie onder en kruid met paprikapoeder. Schik op een bakplaat met bakpapier en bak 10 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Mix de soep glad en kruid met peper en zout.

  5. Verdeel de soep over de borden, lepel er de kikkererwten op en bestrooi met fijngesnipperde koriander.