Wortelstoofpotje met couscous.

nutriscore
Wortelstoofpotje met couscous
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

700 kcal

Vetten

13.7 g

Verzadigde vetzuren

2 g

Koolhydraten

110.8 g

Suikers

13.2 g

Vezels

19.5 g

Eiwitten

23.5 g

Zout

2.8 g

Bereidingswijze

  1. Schil de wortelen en snij in heel fijne schijfjes. Snipper de uien fijn.

  2. Verhit de olijfolie in een pan en bak de uien en het knoflook tot ze zacht zijn.

  3. Spoel intussen de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  4. Voeg de wortelen, het komijnpoeder en het paprikapoeder toe aan de uien en bak nog een paar minuten. Kruid met peper en zout.

  5. Voeg de kikkererwten, 1 dl water (voor 4 personen) en het verkruimelde bouillonblokje toe. Laat het geheel sudderen tot de wortelen zacht zijn.

  6. Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de wortelstoofpot.