Snij de rode paprika in de lengte in 2, verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten. Snij in reepjes.
Snij de venkel in de lengte in 4 en verwijder het harde uiteinde. Hou wat groen opzij voor de
afwerking en snipper fijn. Snij de venkel heel fijn met de mandoline.
Snij de sinaasappelen en de citroen in schijfjes en vang het sap op.
Snipper de platte peterselie fijn.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (10 min. + 25 min. in de oven)
Verdeel de venkel en de paprika over een ruime ovenschaal en meng er de helft van de
peterselie, de helft van de olijfolie en het sap onder. Kruid met zwarte peper en zout.
Verdeel er de helft van de citroen en de helft van de sinaasappel over. Leg er de zalm bovenop en
kruid met zwarte peper en zout. Besprenkel met nog 1/4 van de olijfolie.
Verdeel er de rest van de sinaasappel en citroen over en bak 25 min. in de
voorverwarmde oven.
Kook intussen de parelcouscous gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie
verpakking). Giet af en laat uitlekken. Meng er de rest van de olijfolie, de rest van de
peterselie en de helft van het venkelgroen onder.
Roer de zure room los en kruid met zwarte peper. Schep op elk bordje een
schepje room en werk af met de rest van het venkelgroen.