Dresseer je salade tot in de perfectie
Op een warme zomerdag, als lekkere lunch of bij je BBQ-feestje met vrienden of familie … een frisse salade smaakt altijd! Laat je inspireren door deze dresseertips, varieer erop los en til jouw slaatjes naar een (nog) hoger niveau. Genieten maar!
Een ring van komkommer
Zo maak je het
- Snij een ongeschilde komkommer in de lengte in 2.
- Maak linten met een dunschiller.
- Vorm een ring met de linten.
- Vul met een slaatje naar keuze (bv. met rode en gele paprikareepjes).
Hasselback-tomaat met mozzarella
Zo maak je het
- Neem een grote tomaat en een broodmes.
- Maak inkepingen (snij niet helemaal tot beneden).
- Vul de inkepingen met plakjes mozzarella.
- Werk af met dressing of pesto.
Op een bedje van sla
Zo maak je het
- Neem een krop ijsbergsla en een broodmes.
- Snij driehoeken uit de sla.
- Verwijder de binnenste blaadjes en vul met een zuiderse mengeling van feta, olijven, zongedroogde tomaten, olijfolie, peper en zout.
Maak je eigen vinaigrette in een vingerknip.
2 minuten, zo lang duurt het maar om zelf een heerlijke vinaigrette te maken. En je slaatje in een echte topsalade om te toveren. Ben je er klaar voor?
- Meng in een kom 2 eetlepels mosterd en 4 eetlepels azijn (cider- of natuurazijn).
- Voeg 8 eetlepels olijfolie toe en meng goed om een gebonden vinaigrette te krijgen.
- Kruid met peper en zout. Voeg eventueel smaakmakers toe: kruiden, sjalot, look, ansjovis, Parmezaanse kaas ...