Chocoladefondue: dit moet je weten
Chocolade is altijd een goed idee en een chocoladefondue is pas echt een feestje! Of je nu een speciaal diner hebt of gewoon zin hebt in iets lekkers, met een chocoladefondue maak je iedereen blij. We vertellen je graag alles wat je moeten voor een geslaagde chocoladefondue.
Wat heb je nodig voor een chocoladefondue?
Eigenlijk heb je niet veel nodig voor een heerlijke chocoladefondue. Een mooi kommetje om je gesmolten chocolade in te gieten is al voldoende.
Wil je het toch wat professioneler aanpakken, dan kan je kiezen voor:
- een fondueset met een theelichtje
- een elektrische fondueset
- een chocoladefontein
Welke chocolade gebruik je best voor een chocoladefondue?
Ga voor chocolade met minstens 50 % cacao. Die smelt het beste en heeft een volle smaak. Hoewel je in principe alle chocoladesmaken kan gebruiken, wordt witte chocolade snel korrelig. Kies dus liever voor pure chocolade of melkchocolade.
Hoe smelt je chocolade voor een chocoladefondue?
Je kan de chocolade smelten in de microgolfoven of au bain-marie. Door regelmatig te roeren, voorkom je dat de chocolade verbrandt. Als je het mengsel te dik vindt, kan je wat room toevoegen. Met enkel volwassenen aan tafel, kan je eventueel een scheutje likeur door de gesmolten chocolade roeren.
Welk fruit kan je gebruiken voor een chocoladefondue?
Aardbeien, druiven, banaan, appel, … Voor een chocoladefondue kun je eigenlijk alle soorten fruit gebruiken die je lekker vindt. Naast fruit kun je ook andere dingen in de chocolade dippen, zoals marshmallows, koekjes, cakejes of zelfs pretzels.
Voeg wat pit toe aan je chocoladefondue
Hou je van extra pit? Voeg dan een snufje zoutvlokken en chilipoeder toe aan je chocolade! Het geeft een pittige smaak aan je fondue en maakt je dipavontuur nog leuker!