Hoe open je een oester

Oesters zijn een echte feestelijke traktatie. Maar oesters openen is voor velen een uitdaging. ’t Is gelukkig makkelijker dan je denkt! Volg onze 5 eenvoudige stappen en wordt een echter oester-pro.

Oester in een keukenhandhoek in een hand met oestermes

Stap 1. Leg de oester in een keukenhanddoek in je hand met de bolle kant naar beneden en het scharnier naar je toe.

Oester in een keukenhandhoek in een hand die een oestermes in de oester steekt

Stap 2. Steek je oestermesje voorzichtig in het scharnier van de schelp.

Oester in een keukenhandhoek in een hand die de oester openwrikt met een oestermes

Stap 3. Snij de sluitspier los door met je mes langs de vlakke kant te schrapen.

Oester in een keukenhandhoek in een hand die de oester helemaal opent met een oestermes

Stap 4. Wrik de oester voorzichtig open.

Oester die helemaal open is in een keukenhandhoek in een hand die een oestermes vast heeft

Stap 5. Verwijder de bovenste helft en eventuele overtollige stukjes schelp en snij de oester aan de onderkant los.