Koken met restjes

Je hebt teveel gekookt en je koelkast staat nog vol restjes. Klinkt dat bekend in je oren? Maar wat doe je met al die restjes? Gooi ze niet weg! Lees onze tips en verwerk je overschotjes in een nieuw gerecht.

Verwerk je etensrestjes in soep

Soep is de ideale oplossing om restjes te redden. Gooi die laatste stukjes groenten en zelfs overschotjes rijst of pasta gewoon in de kookpot. Met wat bouillon en kruiden tover je zo een heerlijke, voedzame soep op tafel.

Van restjes puree en brie naar feestelijke hapjes

Overschotje puree? In 1-2-3 maak je er een feestelijke balletjes van! 

Ingrediënten: overschotje koude puree, brie, paneermeel, peper

  1. Snij wat brie in hele kleine stukjes.
  2. Meng onder de koude puree samen met paneermeel. Kruid met peper en meng goed.
  3. Rol er bolletjes van en bak ze 2 min. in de friteuse op 180 °C.
Smartphone in een hand met een afbeelding op van een instructievideo om met restjes puree en brie kerstballetjes te maken
Smartphone in een hand met een afbeelding op van een instructievideo om met restjes brie hapjes te maken in de airfryer

Overschotje brie? Maak er in 1-2-3 krakende hapjes van in de airfryer!

Ingrediënten: brie, rozemarijn

  1. Snij wat brie in plakjes
  2. Leg de plakjes in het mandje van je airfryer. Bestrooi met rozemarijn.
  3. Bak 10 min. op 180 °C tot je een krokant korstje krijgt.

Verwerk je restjes in je lunch

Van restjes avondeten naar een snelle en lekkere lunch? Waarom niet! Met wat creativiteit en inspiratie kan je heel veel kanten uit met je overschotjes van de avond voordien. Zo gooi je niets weg en geniet je dubbel van je maaltijden.

Voedselverspilling tegengaan

Wij Belgen verspillen ongeveer 345 kg voedsel per jaar. Die berg moet kleiner vinden we bij Okay. Dat kan door onder andere niet teveel te kopen, op maat te koken en slim te bewaren. Met onze 6 eenvoudige tips zetten we je alvast op weg.