Recepten met vleesvervangers
Vleesvervangers worden steeds populairder als duurzaam en smaakvol alternatief voor traditioneel vlees. Of je nu op zoek bent naar een vegetarische variant van je favoriete gerechten of gewoon vaker plantaardig wil eten, het aanbod groeit en biedt voor ieder wat wils.
Easy switch: zo vervang je vlees door vleesvervangers
Wil je vlees vervangen, maar weet je niet goed waarmee? De eenvoudigste optie is een kant-en-klare vleesvervanger, zoals een veggieschnitzel, falafel ... : het aanbod is enorm. Vaker kiezen voor plantaardige eiwitten is goed voor je gezondheid en het milieu. Daarom tekende Okay de 'Green Deal Eiwitshift op ons bord', een initiatief van de Vlaamse overheid.
Schnitzel -> veggieschnitzel
Eiwitten stimuleren je spijsvertering. Een must voor een gebalanceerd dieet!
Kipfilet -> veggie kipfilet
Zowel dierlijke als plantaardige eiwitten versterken je spieren en geven je een verzadigd gevoel.
Gehaktballetjes -> falafel
Eiwitten helpen je om je energie op peil te houden.
Veelgestelde vragen over vleesvervangers
-
Vleesvervangers zijn een duurzaam, diervriendelijk en smakelijk alternatief met een lagere ecologische voetafdruk.
-
Vleesvervangers zijn gezond op voorwaarde dat ze voldoende eiwitten en voedingsstoffen bevatten en niet te veel zout of vet.
-
Ze worden gemaakt van plantaardige eiwitten zoals soja of erwten en bewerkt om de textuur en smaak van vlees na te bootsen.
-
Voor vleesproductie is er meer energie, mest, water en landoppervlak nodig dan voor plantaardige alternatieven.