Koude pastasalades
Pasta valt in de smaak bij groot én klein en je kan er alle kanten mee uit in de keuken. Wij verzamelden enkele makkelijke recepten en handige tips voor koude pastasalades. Ideaal als snelle lunch of fris gerecht op warme dagen.
Hoe maak je snel een koude pastasalade?
Griekse pastasalade
Stap 1: Kook Griekse pasta gaar en laat afkoelen.
Stap 2: Meng er halve kerstomaten en olijven onder.
Stap 3: Voeg fetablokjes toe.
Stap 4: Werk af met honing-mosterdvinaigrette.
Pasta pesto
Stap 1: Kook penne gaar en laat afkoelen.
Stap 2. Meng met groene pesto.
Stap 3: Doe er wat burrata op.
Stap 4: Werk af met rucola, zongedroogde tomaten en geroosterde pijnboompitten.
Pastasalade met garnalen
Stap 1: Kook spirelli gaar en laat afkoelen.
Stap 2. Meng mayonaise met erwten en garnalen in knoflook.
Stap 3: Meng onder de pasta.
Stap 4: Werk af met fijngehakte dille.
Pastasalade voor kinderen
Stap 1: Kook farfalle gaar en laat afkoelen.
Stap 2. Voeg kerstomaatjes toe en stukjes tv-worst.
Stap 3: Voeg veldsla toe.
Stap 4: Werk af met pastasaus tomaat-mascarpone.
Vegetarische pastasalade
Stap 1: Kook spirelli gaar en laat afkoelen.
Stap 2. Meng met frambozen en braambessen.
Stap 3: Lepel er guacamole tussen.
Stap 4: Werk af met croutons.
5 tips voor een pastasalade
- Kooktip: Voeg de pasta pas toe als het water kookt. Gebruik 1 L water per 100 g pasta en 7 g zout per liter.
- Hoeveel pasta voorzie je per persoon? Voorzie 100 à 125 g ongekookte pasta per persoon.
- Op kamertemperatuur: Haal je pastasalade uit de koelkast en laat ‘m eerst even op temperatuur komen. Dan is hij ’t lekkerst!
- Een beetje meer smaak: Kruid een koude pasta meer af dan een warme.
- Bereidingstip: Spoel de pasta niet onder water, maar meng ‘m meteen met de saus of de dressing.